بستن پنجره

با کلیک بر G+1 ما را
در گوگل محبوب کنید
کانال تلگرام ما
اینستاگرام ما

مراحل اپلای و اخذ پذیرش – تمامی مراحل ادمیشن و اخذ پذیرش تحصیلی

مراحل اپلای و اخذ پذیرش

مراحل اپلای و اخذ پذیرش – تمامی مراحل ادمیشن و اخذ پذیرش تحصیلی

✅ مرحله اول : انتخاب رشته، دانشگاه و کشور مقصد

💠 مسلما اولین اقدام جهت اخذ پذیرش تحصیلی انتخاب دانشگاه مقصد است.

دانشگاهی که رشته و مقطع مورد نظر شما را دارا بوده و از نظر مواردی چون آینده شغلی، شرایط تحصیلی، قوانین کشور ، آب و هوا، فرهنگ و … با روحیات و علایق شما مناسب باشد.

بهتر است که یک سال قبل از اقدام به ادمیشن و اخذ پذیرش، در مورد دانشگاه مقصد خود تحقیق کرده و اطلاعات لازم را کسب کنید

(ترجیحا برای بررسی شرایط اپلای و پذیرش دانشجوی در هر  دانشگاه، به وبسایت رسمی همان دانشگاه مراجعه کنید)

توجه کنید که حتما یک دانشگاه انتخاب کنید، زیرا انتخاب ۲ دانشگاه یا بیشتر ، تمرکز شما را کاهش داده و منجر به سردرگمی و کم شدن شانس گرفتن پذیرش خواهد شد.

دقت داشته باشید که یکی از مهم ترین عوامل در اخذ پذیرش برای مقطع دکترا،  انتخاب استاد راهنما دارای زمینه کاری مرتبط ، مکاتبه با وی و نیز ارائه پروپوزال مناسب است.

➖➖➖➖➖➖➖➖

مرحله دوم: زمان بندی و اطلاع از ددلاین دانشگاه مقصد برای اپلای

💠 هر دانشگاهی برای دریافت مدارک اپلای و پذیرش تحصیلی، بازه زمانی مشخصی دارد که به آن ددلاین (Deadline ) گفته میشود.

برای مثال در اکثر دانشگاه های کانادا و امریکا، حدود شش الی نه ماه قبل از شروع ترم، مدارک مورد نظر را درخواست میکنند.

به عنوان مثال ، برای شروع تحصیل در پاییز سال آینده میلادی، مدارک را در دسامبر سال جاری یا ژانویه سال آینده دریافت می کنند.

شما باید با مراجعه به سایت دانشگاه مورد نظر خود از ددلاین آن آگاه شده و مراحل بعدی فرآیند اپلای را با توجه به این تاریخ، زمان بندی کنید.

➖➖➖➖➖➖➖➖

✅مرحله سوم: تقویت زبان و دریافت مدارک زبان مربوطه

💠پس از اینکه دانشگاه مقصد خود را انتخاب کردید، با مراجعه به بخش اپلای یا ادمیشن در سایت آن دانشگاه، از مدارک زبان مورد نیاز برای ورود به دانشگاه مورد نظر اطلاع یابید

(به نمره مورد قبول برای هر آزمون توجه شود)

از مدارک زبان مورد نیاز در دانشگاه های انگلیسی زبان میتوان به مدرک آزمون آيلتس IELTS و نیز مدرک آزمون تافل TOEFL اشاره کرد.

همچنین برای ورود به دانشگاه های آمریکا و کانادا، در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، مدرک آزمون جی آر ای GRE نیز لازم است.

توجه داشته باشید که در کشورهای غیر انگلیسی زبان، مدارک زبان مورد نیاز متفاوت است.

برای مثال برای ادامه تحصیل در کشورهایی مثل آلمان یا اتریش، باید نمره لازم در آزمون زبان آلمانی “گوته” (Goethe) را داشته باشید.

حتما به زمان ددلاین دانشگاه مقصد توجه داشته باشید و طوری زمان بندی کنید که در زمان ارسال مدارک، بتوانید مدرک زبان خود را نیز ارسال کنید.

برای مثال، حدود یک سال قبل از اقدام به پذیرش، حتما در کلاس های آمادگی آزمون های زبان مورد نظر خود شرکت کرده و پس از آمادگی کامل، در آزمون ثبت نام کنید.

زیرا ثبت نام و دریافت نمره مورد نظر در آزمون مربوطه فرآیند زمان بری است.

➖➖➖➖➖➖➖➖

مرحله چهارم: آماده سازی علمی

💠 منظور از آماده سازی علمی مواردی چون:

نگارش مقالات آی اس آی (ISI)

شرکت در کنفرانس ها و سمینارها

شرکت در پروژه ها و طرح های تحقیقاتی

دریافت گواهی نامه ها

شرکت در دوره های کارآموزی مربوط به رشته مورد نظر.

زیرا هر یک از این موارد میتواند شانس شما را در اخذ پذیرش افزایش دهد.

➖➖➖➖➖➖➖➖

✅مرحله پنجم: آماده کردن مدارک مورد نیاز

💠 با وجود اینکه ، برخی مدارک تنها برای مقاطع یا رشته های بخصوصی مورد نیاز هستند، اما مدارک کلی جهت اخذ پذیرش شامل موارد زیر است:

۱- مدرک بین المللی زبان انگلیسی ( آیلتس IELTS یا تافل TOEFL)

۲- مدرک جی آر ای جنرال (GRE General) برای دانشگاه های آمریکا و برخی از دانشگاه های کانادا و سایر کشورها.

۳- مدرک جی آر ای سابجکت (GRE Subject) برای برخی رشته ها مثل فیزیک، زیست و …

۴– مدرک جی مَت (GMAT) برای رشته های مدیریت و مالی

۵-ترجمه رسمی مدارک تحصیلی (دانشنامه): کارشناسی برای اپلای ارشد یا دکترای پیوسته و ارشد برای دکترا.

۶-   رزومه و (curriculum vitae) CV

۷- مقالات علمی و کتاب (برای امتیاز بیشتر)

۸- ریز نمرات تحصیلی (Official Transcript)

۹- توصیه نامه اساتید (Letter of Recommendation) دو یا سه عدد (طبق درخواست دانشگاه)

۱۰- انگیزه نامه (SOP یا Statement of purpose)

۱۱- بیانیه علایق پژوهشی SRI یا Statement of Research Interest (گاهی برای مقطع دکترا درخواست می شود)

۱۲- پروپوزال پیشنهادی (احتمالا برای مقطع دکترا درخواست می شود)

➖➖➖➖➖➖➖➖

مرحله ششم: تکمیل فرم پذیرش (Application form)

💠 فرم پذیرش معمولا در وبسایت دانشگاه ها قرار داشته و باید به صورت آنلاین پر شوند.

این فرم شامل اطلاعات شخصی و تحصیلی شماست.

معمولا هنگام پر کردن فرمهای تقاضانامه مدارکی مانند CV، SOP و مقالات چاپ شده نیز باید پیوست شوند.

البته گاهی میتوان این مدارک را بعد از پر کردن فرم و همراه با مدارک دیگر ارسال کرد.

برخی دانشگاه ها برای بررسی شرایط تحصیلی و احراز صلاحیت متقاضی برای صدور پذیرش هزینه دریافت میکنند که فقط از طریق کارت های اعتباری معتبر قابل پرداخت می باشد.

➖➖➖➖➖➖➖➖

مرحله هفتم : ارسال مدارک

💠 پس از اینکه تمامی مدارک مورد نظر را آماده کردید، باید آنها را برای دانشگاه ارسال کنید.

معمولا ارسال مدارک به صورت آنلاین انجام میشود.

پس از ارسال مدارک، تایید دریافت را از دانشگاه گرفته و  منتظر نتیجه خواهید ماند.

➖➖➖➖➖➖➖➖

مرحله هشتم: دریافت پذیرش

💠 برای آگاهی از نتیجه اپلای خود، باید حدود سه الی چهار هفته منتظر بمانید.

پس از این مدت، جوابی در ارتباط با پذیرش و یا عدم پذیرش شما ارسال خواهد شد.

پذیرش میتواند مشروط (Conditional Admission) یا غیرمشروط (Unconditional Admission) باشد.

پذیرش غیرمشروط به معنی کامل بودن تمام مدارک فرد است

پذیرش مشروط در صورتی اتفاق می افتد که مدرک یا مدارکی وجود نداشته یا ناقص باشد.

مثلا ممکن است شخصی، نمره لازم برای مدرک زبان را نداشته باشد.

در این صورت تمام مدارک غیر از مدرک زبان را برای دانشگاه ارسال می کند، دانشگاه پذیرش مشروط  وی را ارسال میکند.

(مشروط به ارسال این مدرک در زمان مشخص)

پس از ارسال مدرک زبان، این مدرک برای دانشگاه ارسال می شود و دانشگاه پذیرش غیرمشروط را برای وی ارسال می کند.

معمولا در نامه پذیرش مبلغی به عنوان پیش پرداخت (Deposit) از دانشجو طلب می کنند تا جای او را رزرو کرده و Student ID به او اختصاص دهند.

پس از پرداخت این پیش پرداخت دانشجو برای مرحله رفتن به سفارت آماده می شود.

➖➖➖➖➖➖➖➖

مرحله نهم: اقدام به اخذ ویزا

💠پس از اینکه مدارکتان تایید شد و دانشگاه نامه پذیرش غیر مشروط شما را صادر کرد، باید برای اخذ ویزا و مقدمات سفر اماده شوید.

برای این منظور باید وقت سفارت تعیین کنید و هزینه مصاحبه را پرداخت کنید.

سپس مدارک مربوط به ویزا (بر اساس کشور) را آماده کرده تا در روز مصاحبه به سفارت ارائه دهید.

این مدارک با توجه به کشورهای مختلف متفاوت است.

اما مدارکی که همیشه مورد نیاز است شامل این موارد می باشد:

🔸اصل مدارک تحصیلی (مدرک (دانشنامه) و ریز نمرات) و ترجمه آن ها (نباید بیش از یک سال از تاریخ ترجمه مدارک گذشته باشد.

در صورتی که بیش از یک سال باشد باید از طریق دارالترجمه دوباره تایید و تاریخ آن به روز شود)

🔸نامه پذیرش تحصیلی (پذیرش غیر مشروط) Unconditional Offer letter

🔸اصل مدرک زبان

🔸اصل و کپی پاسپورت

🔸اصل و کپی شناسنامه و ترجمه آن (در صورتی که فرد زیر 18 سال بوده و پاسپورت نداشته باشد)

🔸تهیه فیش سفارت و پرداخت هزینه تعیین وقت سفارت

🔸حداقل 4 عکس پاسپورتی

🔸اصل گواهی نامه سابقه کاری

🔸اصل پذیرش خوابگاه (در صورتی که خوابگاه رزرو کرده اید)، به طور کلی باید مدرکی مبنی بر کارهای مربوط به اسکان شما در مدت تحصیل وجود داشته باشد.

اگر قصد اقامت در خوابگاه را ندارید ، می توانید به مدت چند هفته هتل رزرو کنید تا در آن مدت بتوانید جایی را برای زندگی تهیه کنید.

که در این صورت نیز باید مدرک آن که مبنی بر رزرو هتل است وجود داشته باشد.

🔸ترجمه سند ازدواج (در صورت متاهل بودن)

🔸ترجمه کارت پایان خدمت (در صورتی که بالای 18 سال داشته باشد)

🔸مدارک مالی مورد نیاز:

این مورد از مهمترین موارد مورد نیاز در زمان رفتن به سفارت است که باید بسیار با دقت انجام شود.

به طور کلی فرد می تواند دو ماه پیش از شروع کلاس ها و پیش از start date وی به سفارت رفته و درخواست ویزا دهند.

(که البته برای کشورهای مختلف متفاوت است و باید پیش از شروع پروسه از این مورد اطلاع کافی داشت)

در زمان رفتن به سفارت باید پرینت حساب بانکی خود را همراه داشته باشید.

(هر کشوری بانک یا بانک های خاصی را مورد تایید خود قرار می دهد که بایستی پیش از هر چیز از آن ها آگاهی داشته باشید)

پرینت حساب بانکی باید تمکن مالی متقاضی را نشان دهد.

معمولا سفارت عنوان می کند برای ویزای تحصیلی متقاضیان باید مبلغی را  در حساب بانکی خود در مدت معینی داشته باشند، بدون اینکه از حساب خود در این مدت برداشت داشته باشند.

(معمولا هزینه یک سال تحصیل و زندگی)

و یا می تواند برداشت داشته باشد اما از آن مقدار مشخص که سفارت اعلام کرده نباید به هیچ وجه کمتر نشود.

مراحل اپلای و اخذ پذیرش

مراحل اپلای و اخذ پذیرش

مراحل اپلای و اخذ پذیرش

مراحل اپلای و اخذ پذیرش

مراحل اپلای و اخذ پذیرش

مراحل اپلای و اخذ پذیرش

مراحل اپلای و اخذ پذیرش

 

instagram اینستاگرام اپلای تهران

telegram کانال تلگرام اپلای تهران

نظر شما درباره این مطلب چیست؟
  • عالی 
  • خوب 
  • بی فایده 
  • معمولی 
  • بد 

شما ممکن است این را هم بپسندید

2 پاسخ‌ها

  1. عمر تمینی گفت:

    سلام
    وصیقه هم میخاد برای خروج از کشور؟
    تعهد بازگشت مجدد ب کشور رو هم داریم؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: شما اجازه کپی برداری از مطالب این سایت را ندارید