آزمون آیلتس IELTS چیست؟ اطلاعات کامل در مورد آزمون آیلتس IELTS
آزمون آیلتس IELTS
آزمون آیلتس IELTS چیست؟
IELTS مخفف عبارت زیر است:
The International English Language Testing System
به معنی: “ سامانه جهانی سنجش زبان انگلیسی ”
امتحان آیلتس تحت نظارت سه نهاد بریتانیایی قرار دارد:
۱) واحد امتحانات ESOL دانشگاه کمبریج
۲) شورای آموزشی بریتانیا
۳) سازمان آموزشIDP
نمره بندی این آزمون از ۰ تا ۹ است. نمرهٔ قبولی برای آزمون وجود ندارد اما به طور معمول سطح ۵ نمرهٔ متوسط و ۶ به بالا خوب تلقی میشود. دانشگاه ها و کشورهای مختلف نمرات متفاوتی بین نمره ۶ تا ۸ را قبول دارند.
در امتحان آیلتس توانايیهای شنيداری(listening) ، روخوانی (reading)، نوشتاری (writing)، و گفتاری (speaking) در چهار قسمت جداگانه سنجيده میشود.
*****************************
انواع آزمون آیلتس IELTS :
دو نوع آزمون آیلتس IELTS وجود دارد:
۱- آیلتس آکادمیک یا دانشگاهی (Academic):
مربوط به داوطلبانی است که جهت ورود به مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا اقدام کرده و یا میخواهند در سطوح تخصصی و حرفه ای دانشگاهی فعالیت کنند.
۲- آیلتس جنرال یا عمومی (General Training):
به این نوع آیلتس، آیلتس غیر دانشگاهی (Non-Academic) نیز گفته میشود. این نوع آیلتس ویژه داوطلبانی است که قصد دارند در برنامه های آموزشی شغلی و بازرگانی شرکت کنند و یا مایلند جهت اخذ پذیرش برای ادامه تحصیل در مقاطع قبل از دانشگاه و یا حتی جهت اهداف مهاجرتی اقدام نمایند. همچنین، کارنامه اين امتحان از جمله مدارکی است که در جريان بررسی پروندههای مهاجرت کشورهای استراليا، نيوزلند و کانادا از متقاضيان طلب میشود.
دو بخش listening و speaking در هر دو آزمون آکادمیک و جنرال مشابه است. اما بخش های reading و writing در این دو نوع آزمون متفاوت است.
************************************
بخش های مختلف آزمون آیلتس IELTS :
۱- Listening:
همانطور که گفته شد این بخش در هر دو آزمون آکادمیک و جنرال مشابه است. در این بخش ۳۰ دقیقه زمان دارید، ۲۰ دقیقه برای شنیدن نوار و پاسخ به سوالات، ۱۰ دقیقه هم برای وارد کردن جواب ها در پاسخنامه (پاسخ ها را در ابتدا باید در دفترچه علامت بزنید). دفترچه این بخش دارای چهل سوال در چهار بخش است. دو بخش اول شامل موضوعات اجتماعی و مکالمه بین دو یا چند نفر است. دو بخش دوم شامل موضوعات دانشگاهی هستند. به اینصورت که یک بخش آن، مکالمه ای حداکثر چهار نفره و بخش دیگر گفتگو در یک کنفرانس است. نوار امتحان Listening فقط یکبار پخش میشود. قبل از پخش نوار فرصت دارید تا سوالها را مرور کنید. پس از پایان هر بخش نیز، فرصت دارید تا جوابهای خود را بازبینی نمایید.
۲- Reading:
ریدینگ جنرالترينيگ (General Training Reading):
این بخش دارای چهل سوال بوده و زمان پاسخ به این سوالات یک ساعت است. سوالات و متنها در سه قسمت و در يک دفترچه به داوطلب تحويل داده میشوند. بعد از اتمام زمان پاسخ دهی، دفترچه و پاسخنامه از داوطلب گرفته میشوند (بر خلاف بخش Listening فرصتی برای انتقال پاسخ به پاسخ نامه داده نمیشود و باید همزمان پاسخ ها را در پاسخنامه وارد کنید). در سوالات این بخش، از متن مجلهها، جزوات، کتابها و روزنامهها استفاده میشود و به عبارتی دیگر مطالب عمومی هستند. قسمت اول بر موقعيتها و مراودات اجتماعی روزمره، قسمت دوم بر جزوات آموزشی و احتیاجات رفاهی، و قسمت سوم بر توانایی خواندن متن های بلند تمرکز دارد.
ریدینگ آکادمیک (Academic Reading):
در این بخش ۳۰ دقیقه فرصت به شما داده میشود تا به تعداد ۴۰ سوال پاسخ دهید. سوالات و متنهای این آزمون نیز در سه بخش و در يک دفترچه تهیه شده اند. بخش خواندن آزمون آکادمیک نیز مانند بخش مشابه آن در آزمون جنرال بوده و بعد از اتمام زمان پاسخ دهی، دفترچه و پاسخنامه از داوطلب گرفته میشوند (بر خلاف بخش Listening فرصتی برای انتقال پاسخ به پاسخ نامه داده نمیشود و باید همزمان پاسخ ها را در پاسخنامه وارد کنید). متون در آزمون آکادمیک جنبه علمی دارند. حداقل یکی از ۳ متن موجود، نوشتار استدلالی است. یک بخش نیز غیر نوشتاری بوده و دارای نمودار یا شکل است.
۳- Writing:
رایتینگ جنرال ترینینگ (General Training Writing)
این بخش یک ساعت زمان دارد و شامل دو قسمت (Task) است:
قسمت اول (Task 1): در این قسمت ۲۰ دقیقه فرصت دارید برای نوشتن یک نامه با حداقل ۱۵۰ کلمه به مخاطب فرضی. برای نوشتن نامه میتوانید یکی از چهار نوع نامه زیر را انتخاب کرده و یک نامه فرضی بنویسید:
Complaint / Request of information letter
شکایت نامه / نامه درخواست اطلاعات
Job application letter
نامه درخواست کار
Personal letter
نامه شخصی
Formal business letter
نامه رسمی اداری
قسمت دوم (Task 2): در این قسمت ۴۰ دقیقه فرصت دارید تا یک انشا (essay ) با 250 لغت بنویسید.
این تنظیم وقت را خودتان باید انجام دهید.
رایتینگ آکادمیک (Academic Writing)
این بخش نیز یک ساعت زمان دارد و شامل دو قسمت (Task) است:
قسمت اول (Task 1): باید ۲۰ دقیقه از یک ساعت را در مورد جدول یا نموداری (گراف) که به شما داده شدهاست، توضیح دهید. انشاء شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر انشائی کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.
قسمت دوم (Task 2): ۴۰ دقیقه باقی مانده را باید نسبت به یک مساله، نظر موافق یا مخالف خود را بیان کنید. این بخش نیز مانند task2 جنرال باید حداقل شامل ۲۵۰ کلمه باشد. در غیر اینصورت نمره این بخش کم میشود.
۴- Speaking :
این بخش آخرین بخش بوده و در هر دو آزمون آکادمیک و جنرال مشابه است. یک مصاحبه حضوری است که حداکثر ۱۵ دقیقه زمان دارد و شامل ۳ قسمت است:
سوال و جواب شخصی (باید به مدت ۵ دقیقه، به سوالات عمومی و شخصی در مورد محل زندگی، شغل، وضعیت خانوادگی و علایقتان جواب دهید)
یک سخنرانی کوتاه (باید به مدت ۲ دقیقه در مورد موضوعی که به شما داده میشود صحبت کنید. قبل از آن یک دقیقه فرصت دارید تا در مورد موضوع فکر کنید و یادداشت بردارید. پس از پایان ۲ دقیقه، به یک یا دو سوال در مورد موضوع صحبتتان باید پاسخ دهید)
یک مصاحبه (به مدت ۴ تا ۵ دقیقه با مصاحبه کننده صحبت خواهید کرد. محور گفتگوی شما موضوعی است که در بخش دوم به آن پرداختهاید)
این بخش ها پی در پی بوده و آزمون مصاحبه احتمال دارد قبل یا بعد از آزمون کتبی برگزار شود. در مورد تاریخ مصاحبه باید با مرکز برگزاری آزمون تماس بگیرید.
********************************
مراکز برگزاری آزمون آیلتس IELTS در ایران:
در حال حاضر آزمون آیلتس در ایران توسط مراکز زیر برگزار میشود:
– دانشگاه آزاد اسلامی ایران
– آیلتس تهران
– موسسه عصیر دین و دانش
– موسسه فرهنگی هنری ایرسافام
***************************
نتایج آزمون آیلتس IELTS :
نتايج امتحان ۲ هفته پس از پايان يافتن آخرين مصاحبه برگزار خواهد شد. نتايج بايد شخصاً توسط متقاضی دريافت گردد. نمره هر چهار بخش امتحان بهطور جداگانه در کارنامه درج خواهد گرديد. به علاوه ميانگينی حسابی و گردشده از اين چهار بخش نيز به عنوان نمره کلی در اختيار داوطلب قرار خواهد گرفت. اين نمره نهايی و همينطور نمرههای بخشهای شنيداری و خواندن با اعشار ۰،۵ و نمره بخشهای مصاحبه و نوشتن بدون اعشار و بهصورت اعداد صحيح گزارش میشوند.
****************************
منابع آزمون آیلتس IELTS :
۱- ۹ جلد Cambridge IELTS
۲- IELTS trainer
۳- IELTS test builder
۴- IELTS plus
۵- IELTS for Academic Purpose
۶- A collection of 94 IELTS listening practice test