بستن پنجره

آزمون جی آر ای GRE چیست؟ اطلاعات کامل در مورد آزمون جی آر ای GRE

آزمون جی آر ای GRE

آزمون جی آر ای GRE چیست؟ اطلاعات کامل در مورد آزمون جی آر ای GRE

جي آر اي (GRE = Graduate Record Examination) آزموني جامع است كه توانايي ها و معلومات عمومي فارغ التحصیلان را ارزيابي مي كند و معمولا برای ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر از کارشناسی مورد نیاز می باشد.

دانشگاه های آمریکایی و کانادایی معمولا داشتن نمره بالا در آزمون جی آر ای GRE را یکی از شرایط ادامه تحصیل قرار می دهند زیرا آنها معتقدند که دانشجویان علاوه بر یاد گرفتن مطالب علمی و تخصصی بایستی در زمینه سیاسی، قدرت استنتاج و درک متون عمومی دشوار را کسب کرده باشند.

هم اکنون در ایران آزمون جی آر ای GRE عمومی به دو صورت کتبی (Paper-Delivered) و کامپیوتری (Computer-delivered) برگزار می شود. آزمون جي آر اي دارای دو نوع عمومي (general) و موضوعي/ تخصصي (subject) است که در پست های آینده هر کدام را به صورت جداگانه توضیح خواهیم داد.

برخلاف دیگر آزمونهای استاندارد پذیرش ( مانند LSAT، MCAT ، SAT ) کاربرد و ارزش امتیازات GRE نه تنها از دانشگاهی به دانشگاه دیگر بلکه از دپارتمانی به دپارتمان دیگر بسیار متفاوت است. برای برنامه هایی مانند هنرهای آزاد فقط امتیاز بخش کلامی دارای اهمیت است در حالیکه برنامه هایی چون علوم و ریاضیات تنها توانایی کمی را درنظر می گیرند. البته از آنجاییکه در برنامه هایی چون علوم و ریاضیات ممکن است تمامی متقاضیان در بخش کمی امتیازات بالایی داشته باشند به همین دلیل امتیاز بخش کلامی را به عنوان یک فاکتور برای تصمیم گیری نهایی استفاده می کنند. پذیرش در مدارس کارشناسی ارشد بستگی به عوامل گوناگونی دارد از جمله: معرفی نامه، انگیزه نامه تحصیلی، معدل ، GRE و…

******************************

جی آر ای جنرال یا عمومی (General GRE):

آزمون جی آر ای GRE جنرال همانطور که از اسمش پیداست عمومی است و اغلب دانشگاه ها نمره این آزمون را از شما خواهند خواست. که از سه بخش زیر تشکیل شده:

۱-  نگارش تحلیلی (Analytic writing)

قسمت تحلیلی اولین بخش آزمون است که در مورد تحلیل یک موضوع بحث بر انگیز می باشد و به صورت نوشتاری می باشد. یعنی از فرد خواسته می شود تا در مورد موضوع مشخصی متنی نوشته شود و تحلیلهای شخصی بیان گردد. این بخش شامل نوشتن دو انشا می باشد. انشای اول (Issue ) دارای 45 دقیقه و دومی (Argument) دارای 30 دقیقه زمان است. در بخش اول به شما دو موضوع داده می شود که به مراتب از موضوعات تافل مشکل‌ترند. شما باید یکی را به دلخواه انتخاب کرده و برای آن انشا بنویسید. تحلیل دقیق موضوع، گرامر نسبتا پیچیده، تعداد لغات و .. در این بخش بر روی نمره شما تاثیر بسزایی دارند. در بخش Argument، متنی به شما داده می شود که در آن بر اساس شواهدی به یک نتیجه گیری رسیده اند. این نتیجه گیری به ظاهر درست و منطقی خواهد بود. اما با کمی توجه می توان ایرادات منطقی بسیاری در آن پیدا کرد. چیزی که سوال از شما خواهد خواست هم این است که این ایرادها را یافته و متن مزبور را بکوبید!

نمره این بخش از آزمون از صفر تا ۶ با مقادیر ۵/. می باشد. نمره ۴ در این بخش نمره ای خوب محسوب می شود و اگر ۴ این بخش را کسب کردید بدانید نمره تان عالی است. زیرا کسب نمره ۶ حتی برای انگلیسی زبان ها هم کاری دشوار است.

۲- استدلال كيفي یا درک زبانی (واژه) (Verbal):

تمام این امتحان در بخش واژه‌ی آن خلاصه شده است که نیاز به دانش بسیار بالایی از دایره‌ی لغات پیچیده‌ای دارد که بعضا معنی فارسی آنها نیز به گوش شما نخورده است. سوالات این بخش 5 گزینه‌ای بوده و نمره منفی ندارد. این بخش شامل دو سری سوال ۲۵ تایی می باشد کسب نمره‌ی بالای 400 از 800 در این امتحان واقعا خوب است. هر کدام از این 25 سوال در 3 فرم زیر می باشند :

۱) بخش جای خالی ( عادی ) ( 8 سوال ) : یک جمله نسبتا پیچیده داده می شود و یک ، دو و یا سه جای خالی را باید با گزینه ها پر کنید

۲) بخش پر کردن جا خالی با دو مترادف ( 4-5 سوال ) : یک جمله ی نسبتا پیچیده را باید با دو کلمه ی مترادف پر کنید

۳) بخش خواندن ( 12-13 سوال ) : در این بخش پنج یا شش متن نسبتا پیچیده داده می شود که باید با توجه به آنها به سوالات پاسخ دهید

۳- استدلال كمي و ریاضیات (Quantitative):

در این امتحان به 2 سری سوال ۲۵ تایی در ۳۵ دقیقه، برای بخش ریاضیات باید پاسخ دهید. بخشی که در این امتحان امکان غلط زدن را افزایش می دهد مربوط به بخش سوالات نموداری است که در این بخش یک نمودار داده شده و از شما چند سوال پرسیده می شود. نمره این بخش از 800 ( ورژن جدبد 170 ) می‌باشد. همچنین استفاده از ماشین حساب ساده در آزمون نوع جدید مجاز می باشد ، ماشین حساب توسط سازمان سنجش در اختیار داوطلبین قرار می گیرد .

**************************************

جی آر ای تخصصی / موضوعی (Subject GRE):

آزمون جی آر ای GRE سابجکت به کسانی که معدل پایینی دارند یا در مقطع فوق لیسانس تغییر رشته داده اند توصیه می شود . چرا که گرفتن نمره بالا در این آزمون می تواند نشان دهنده توانایی بالای شما در آن رشته باشد . سوالات این آزمون معمولا به صورت تخصصی از آن رشته می باشد .

در بخش GRE Subject سايت ETS نمونه سوالات از اين آزمون براي رشته‌هاي مختلف به صورت فايل PDF وجود دارند كه نمونه استانداردي از امتحان مذكور بوده و مطالعه آن كمك بسزايي در آمادگی براي امتحان خواهد كرد . اين امتحان ساليانه سه بار توسط سازمان سنجش آموزش كشور و اخیراً دانشگاه اصفهان و چند مرکز دیگر ( که نام آنها در بولتن ETS موجود است ) در مهر ، آبان و فروردین ( معادل November , October و April ) برگزار مي‌شود . زمان ثبت‌ نام آن نيز در حدود دو ماه و نیم قبل از آن اعلام ‌مي‌شود .

ضمناً این امتحان در سراسر دنیا فقط به صورت کاغذی ( Paper Based ) برگزار می شود و به شکل کامپیوتری یا اینترنتی وجود ندارد . امتحان شامل 100 سؤال 5 گزینه ای است و بر خلاف آزمون General دارای نمره منفی 1-4 می باشد . موضوعات مورد سؤال از مباحث دوره لیسانس مرتبط در هر رشته است . در نظر داشته باشید که شرکت در این آزمون نمی تواند جایگزین آزمون جی آر ای GRE General باشد .

زمینه هایی که Subject نیاز دارند:

۱- دانشگاه های سطح بالا و موسساتی که برای آنها رقابت تنگاتنگی وجود دارد.

۲- آن دسته از دانشجوهایی که موفق به گرفتن نمره کافی در درس های تخصصی مربوط به رشته خود نشده اند.

۳- برای دانشجوهایی که قصد تغییر رشته دادن به رشته هایی احتیاج به GRE سابجکت داره (برای مثال کسانی که می خواهند از رشته مکانیک به رشته فیزیک تغییر رشته بدهند و باید در دروس تخصصی فیزیک مهارت کافی داشته باشند).

رشته هایی که احتیاج به GRE subject دارند:

* بیوشیمی

* بیولوژی

* شیمی

* ادبیات انگلیسی

* ریاضی

* فیزیک

* روانشناسی

**************************

نحوه ثبت نام آزمون جی آر ای GRE  عمومی ( GRE General ) :

ثبت نام آزمون جی آر ای عمومی به دو روش از طریق سایت ETS و دیگری سایت Sanjesh امکان پذیر می باشد:

ثبت نام از طریق سازمان سنجش :

مراحل ثبت نام از طریق سنجش به شرح زیر است :

– تکميل فرم هاي اطلاعات فردي، اطلاعات جهت برقراري تماس .

– تکميل فرم اطلاعات تحصيلي .

– صدور شماره پرونده ثبت نام(عددي 10 رقمي) جهت پيگيري هاي بعدي .

– ارسال فايل تصويري از چهره داوطلب .

– انتخاب نوع و تاريخ آزمون و پرداخت هزينه .

– صدور شماره رهگيري ثبت نام .

با ورود به سایت سازمان سنجش و بخش GRE سایت می توانید برای آزمون ثبت نام کنید . ابتدا لازم است متقاضی اطلاعات فردی را تکمیل کرده و سپس شماره پرونده دریافت می کند. (برای تکمیل مراحل بعد و یا برای ورود به پروفایل در سایت سنجش به شماره پرونده و کد ملی نیاز است) داوطلب در مرحله بعد باید عکس خود را در سایت آپلود کند (به توضیحات مربوطه در سایت سنجش درباره مشخصات عکس توجه کنید).

متقاضی پس از انتخاب تاریخ مورد نظر باید وجه آزمون را از طریق کارت بانکی پرداخت کند. پس از اتمام این مراحل و در صورتی که تمامی مراحل با موفقیت انجام شده باشد به داوطلب یک کد رهگیری 14 رقمی داده می شود و این به معنای ثبت نام موفقیت آمیز در آزمون می باشد.

معمولا سازمان سنجش یک هفته قبل از آزمون کارت امتحان ( Admission Ticket ) ، که از طرف ETS صادر شده است ، را توزیع می کند و داوطلب می تواند با داشتن کارت ملی، کارت آزمون خود را دریافت کند. بر روی کارت دو سری اطلاعات وجود دارد . اطلاعات مربوط به حوزه ی امتحان و آدرس آن و شماره صندلی داوطلب در روز آزمون.

همچنین شماره ای به نام Registration Number وجود دارد که به منظور دسترسی به اطلاعات آزمون از طریق پروفایل GRE در سایت ETS می باشد . پس از ساختن پروفایل در سایت و وارد کردن این شماره می توانید اطلاعات آزمون خود را در سایت ETS مشاهده کنید و از این طریق نمره ی خود را به صورت آنلاین مشاهده کرده و درخواست های خود مبنی بر ارسال و گزارش نمرات به دانشگاه های مورد نظر خود را پیگیری نمایید . همچنین هنگام مراجعه جهت دریافت کارت آزمون ، دفترچه ای به داوطلب داده می شود که شامل نمونه سوالاتی جهت آشنایی و تمرین برای امتحان می باشد .

ثبت نام از طریق سایت ETS :

پس از ساختن پروفایل در سایت ETS در در قسمت my GRE متقاضی می تواند برای آزمون و حوزه امتحانی مورد نظر خود ثبت نام نماید. در آخر و پس از تکمیل اطلاعات مربوطه، داوطلب باید وجه امتحان را از طریق کارت های اعتباری بین المللی پرداخت نموده و در صورت موفقیت آمیز بودن ثبت نام یک Confirmation Code دریافت می کند. بعد از این مرحله مدتی طول می کشد تا Admission Ticket صادر شود و در دسترس داوطلب قرار بگیرد. نکته قابل توجه این است که ثبت نام از طریق ETS و دریافت کد مربوطه به منزله اتمام ثبت نام نمی باشد. پس از اتمام ثبت نام در ETS متقاضی باید مراحل ثبت نام خود را ( در صورتی که سنجش را به عنوان محل امتحان خود مشخص کرده باشد ) با تشکیل پرونده در سایت سازمان سنجش تکمیل کند که شامل مراحل زیر می باشد :

– تکميل فرم هاي اطلاعات فردي، اطلاعات جهت برقراري تماس .

– صدور شماره پرونده ثبت نام (عددي 10 رقمي) جهت پيگيري هاي بعدي .

– ارسال فايل تصويري از چهره داوطلب .

– اعلام آزموني که در سايت ETS در آن ثبت نام کرده ايد .

– صدور شماره رهگيري ثبت اطلاعات آزمون .

در این صورت متقاضی می تواند کارت خود را از طریق سایت ETS پرینت بگیرد ولی لازم است این داوطلبان نیز یک هفته قبل از آزمون به سازمان سنجش مراجعه کنند و کارت ورود به جلسه خود را که شامل اطلاعات مربوط به حوزه آزمون و شماره صندلی داوطلب می باشد را دریافت کنند.

منابع آزمون جی آر ای GRE :

* نمونه سوالات و آزمون‌های منتشر شده توسط موسسه ETS.

* نمونه سوالات کتاب GRE بارونز

* نمونه سوالات کتاب GRE کپلن

اینستاگرام اپلای تهران

کانال تلگرام اپلای تهران

 

نظر شما درباره این مطلب چیست؟
  • عالی 
  • خوب 
  • معمولی 
  • بد 
  • بی فایده 

۱ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: شما اجازه کپی برداری از مطالب این سایت را ندارید