آزمون جی مت GMAT چیست؟ اطلاعات کامل در مورد آزمون جی مت GMAT
آزمون جی مت GMAT
آزمون جی مت GMAT چیست؟ اطلاعات کامل در مورد آزمون جی مت GMAT
آزمون جی مت GMAT مخفف کلمه (Graduate Management Admission Test) است. یک آزمون استاندارد بین المللی و مورد تایید ۵۸۰۰ برنامه آموزشی مدیریت و Business School در سراسر جهان می باشد. متقاضیان علاقه مند به ادامه تحصیل در دانشگاههای مدیریت در امریکا و کانادا ، جهت اخذ پذیرش تحصیلی در رشته MBA ، مدیریت اجرایی، مالی و اقتصادی (مالی، حسابداری، اقتصاد) در مقطع لیسانس نیازمند به ارائه نمره تست Gmat به عنوان یکی از پیش نیازهای اخذ پذیرش تحصیلی هستند.
* به طور کلی آزمون جی مت GMAT ارزیابی توانایی هایی متقاضی را با توجه به پیش نیازهای مراکز آموزشی مدیریتی ،جهت صدور پذیرش تحصیلی و میزان موفقیت متقاضیان را پس از اخذ پذیرش در محیط آموزش مشخص می نماید.
آزمون جی مت GMAT به صورت (Computer Adaptive Test (CAT برگزار می گردد. نمره آزمون Gmat از ۸۰۰ – ۲۰۰ می باشد. متوسط نمره قابل قبول جهت اعطای پذیرش تحصیلی در مراکز دانشگاههی با توجه به شراط پذیرش تحصیلی دانشگاهها متفاوت می باشد ولی به طور میانگین نمره بین ۶۰۰-۷۰۰ نمره قابل قبولی می باشد.
آزمون جی مت GMAT در ایران برگزار نمیشود و متقاضیان ساکن ایران می بایستی به یکی از مراکز برگزاری آزمون در کشورهای همسایه ایران مانند ترکیه و یا کشورهای حوزه خلیج فارس مراجعه نمایند.
********************************
محتوای آزمون جی مت GMAT چیست؟
آزمون Gmat صلاحیت متقاضی را در چهار گروه سوالی زیر به مدت زمان ۳:۳۰’ ارزیابی می نماید.
بخش های آزمون :
۱- ارزیابی نگارش تحلیلی (مهارت نوشتاری) یا (Analytical Writing Assessment (AWA
۲- استدلال ترکیبی یا ( Integrated Reasoning (IR
۳- مهارت ریاضی یا (Quantitative (Q
۴- مهارت کلامی یا (Verbal (V
*********************************
۱- مهارت نوشتاری ( Analytical Writing Assessment ) ( AWA ) :
اين بخش شامل یک Analysis of an Argument مي باشد که برای پاسخ دادن به آن 30 دقیقه وقت دارید.
صورت سوال به چه صورت است و از شما چه چیزی خواسته می شود ؟
به شما یک Argument یا مباحثه یا متن داده می شود. موضوع این بحث از مطالب اقتصادی و تجاری تا پزشکی و … می تواند باشد. برای پاسخ دادن به سوال نیازی نیست که شما در مورد موضوع ارائه شده، دانش تخصصی داشته باشید. تنها چیزی که لازم دارید توانایی استدلال است.
چیزی که از شما خواسته می شود این است که مباحثه ارائه شده را بررسی کنید و ببینید :
آیا فرضیاتی که در نظر گرفته است، منطقی و درست است یا بر اساس فرضیات اشتباه است؟
آیا می توان دلیل یا مثالی را مطرح کرد که باعث ضعیف شدن استدلال این بحث و نتیجه آن شود؟
آیا می توان دلیل یا مدرکی ارائه کرد تا بتوان این استدلال را تقویت کرد؟
دقت کنید که از شما خواسته نشده است نظر خود را بنویسید. بلکه باید استدلال و منطق مطرح شده را بررسی کنید و ببینید آیا قابل قبول است یا دارای ایراد است.
مبحث ” استدلال ” را در بخش دیگری از جیمت، تحت عنوان critical reasoning یا CR یا استدلال منطقی، به نحوی دیگر از شما سوال می کنند. با تسلط پیدا کردن بر مطالب و نحوه عملکرد سوالات CR، می توانید به راحتی به سوال AWA پاسخ دهید.
ــــــــــــــــــــــــــــــ
۲- بخش استدلال ترکیبی ( Integrated Reasoning ) ( IR ) :
این بخش قسمت جدیدی است که از تاریخ 5june 2012 به امتحان اضافه شده است. دانشجوبان، برای موفقیت در دوره تحصیلی و بازار کار، نیاز به مهارت خواندن و دریافت اطلاعات از منابع مختلف، تحلیل این اطلاعات و تصمیم گیری بر مبنای آن را دارند. بخش “استدلال ترکیبی” توانایی افراد را در این زمینه می سنجد. این بخش شامل 4 نوع سوال است که از شما میخوهند اطلاعات ارائه شده در فرمهای مختلف را بخوانید، با هم ترکیب کرده، تحلیل کرده و به سوالات پاسخ دهید. برای پاسخگویی به 12 سوال این بخش تنها 30 دقیقه فرصت دارید.
* نکاتی در مورد سوالات این بخش :
۱- دقت داشته باشید در این بخش، هر سوال شامل چندین زیرسوال یا قسمت است. برای اینکه نمره یک سوال را دریافت کنید باید به تمامی قسمت ها پاسخ درست بدهید . بر فرض اگر از 4 قسمت یک سوال، یکی را اشتباه پاسخ دهید، نمره آن سوال را دریافت نخواهید کرد.
۲- اطلاعات ارائه شده در متن، 300 کلمه یا کمتر است.
۳- تمامی زیرسوال یا قسمتهای یک سوال، به طور همزمان به شما نشان داده می شود.
۴- قبل از اینکه به سوال بعدی بروید، باید به تمام قسمتهای سوال پاسخ دهید.
۵- اگر سوالی را پاسخ دهید و به سوال بعد بروید، نمیتوانید به سوال قبل برگردید و پاسخهایتان را عوض کنید.
۶- از یک جدول یا صورت مسئله، ممکن است در چندین سوال استفاده شود. در چنین حالتی، سوال جدید هیچگونه وابستگی یا اثرپذیری نسبت به پاسخ شما به سوال دیگر ندارد و کاملا مجزاست و این دو سوال تنها از داده های یک صورت سوال مشترک استفاده می کنند.
* انواع سوالات این بخش :
Graphics Interpretation
Two-Part Analysis
Table Analysis
Multi-Source Reasoning
– تفسیر تصویر ( Graphics Interpretation ) :
در این سوالات یک نمودار یا شکل به شما داده می شود. با توجه به این نمودار یا شکل باید به بخشهای سوال پاسخ دهید. بخشهای سوال به این صورت هستند که یک جمله به شما داده شده است که بخشی از آن به صورت جای خالی است و باید آن را کامل کنید. برای انجام این کار در عوض جای خالی، به شما یک لیست کوتاه با چند گزینه نشان داده میشود که یکی را باید انتخاب کنید. باید گرینه ای را انتخاب کنید که موجب شود آن جمله بر اساس نمودار داده شده، اطلاعات درست و دقیق را بیان کند. ( مثلا به شما یک نمودار ون داده میشود با 2 گروه که با هم اشتراک دارند. در جمله نوشته شده است که نسبت افراد گروه اول به دوم …. است . این جای خالی را شما باید از روی شکل تشخیص دهید و مورد درست را انتخاب کنید)
– تحلیل دو بخشی ( Two-Part Analysis ) :
در این سوالات، به شما یک صورت سوال داده می شود و از شما میخواهند به 2 زیرسوال پاسخ دهید. پاسخ های ممکن برای دو بخش را در جدولی به صورت سغونی نشان می دهند و شما باید یک گزینه را برای هر بخش انتخاب کنید.
– تحلیل جدول ( Table Analysis ) :
در این سوالات به شما یک جدول چند ستونی که شامل اطلاعات زیادی است نشان داده خواهد شد. این جدول قابلیت مرتب کردن را دارد . از شما خواسته می شود که با توجه به اطلاعات جدول به سوال ها پاسخ دهید. پاسخها به صورت متضاد هستند. یعنی به صورت ” بله / خیر ” یا ” درست / غلط ” یا … هستند. برای هر قسمت باید مشخص کنید ” بله ” یا ” خیر ” ( یا هر جفت عبارت مخالف دیگر، که در بالای گزینه ها نوشته شده است)
– استدلال چند منبعی ( Multi-Source Reasoning ) :
این نوع سوال، به این صورت است که به شما چند بخش اطلاعاتی مختلف داده می شود. این اطلاعات اغلب در قالب متن یا نامه های اداری هستن که بین چند بخش از یک شرکت یا … تبادل شده اند. ( 3 نوع سوال دیگر اغلب بر مبنای اعداد هستند.) بر مبنای چیزی که در این متون یا نامه ها نوشته شده است، شما باید به بخش های سوال پاسخ دهید.
ــــــــــــــــــــــــــــــ
۳- ریاضی ( Quantitative ) ( Q ) :
اين بخش شامل سوال هاي رياضي است. برای پاسخ دادن به 37 سوال این بخش مدت 75 دقیقه زمان در نظر گرفته شده است. برای پاسخ دادن به سوالات این بخش، نیاز به دانش جبر مقدماتی، حساب ریاضی و دانش عمومی هندسه دارید.
این بخش شامل دو نوع سوال است :
۱- حل مسئله ( Problem Solving ) :
شما در طول دوران تحصیل با این سوالات همیشه برخورد داشته اید. به شما اطلاعاتی ارائه میشود، از شما خواسته میشود با انجام محاسباتی جواب سوال را پیدا کنید. در جیمت نیز همین امر از شما خواسته میشود که با توجه به صورت مسئله، جواب را پیدا کنید.
۲- کفایت داده ها ( Data Sufficiency ) :
این بخش از سوالات شاید برای اکثر افراد جدید باشد و آشنایی یا مهارت پیدا کردن در آن را سخت بدانند. (کسانی که برای شرکت در کنکور MBA اماده می شوند با این سوالات برخورد خواهند داشت )
در این نوع از سوالات، به شما یک صورت مسئله کوتاه یا سوال داده میشود. سپس به شما اطلاعات جدیدی به صورت 2 فرض داده خواهد شد. در نهایت از شما پرسیده میشود که ” آیا 2 فرض داده شده برای پاسخ دادن به سوال کافی است یا خیر؟ “.
برای پاسخ دهی به سوال، بايد بررسي کنید كه آيا با داشتن اطلاعات موجود در هر فرضیه می توان به سوال پاسخ داد ؟
– آیا اطلاعات موجود در فرض 1 یا 2 به تنهایی کافیست ؟
– آیا با ترکیب اطلاعات این دو میتوان پاسخ داد ؟
– آبا وجود داشتن اطلاعات هردو فرض ، اطلاعات مسئله کافی نیست و نمیتوان جواب آن را پیدا کرد ؟
دقت داشته باشید که در این سوالات از شما خواسته نشده که جواب نهایی را پیدا کنید یا محاسبه کنید.
تنها خواسته می شود بگویید ” آیا با این اطلاعات می توان جواب نهایی را پیدا کرد یا نه ” .
ــــــــــــــــــــــــــــــ
۴- مهارت کلامی ( Verbal )( V ) :
این بخش مهارت شما را در خواندن متنهای انگلیسی و درک آنها، دنبال کردن یک مباحثه منطقی، تشخیص اشتباهات نگارشی؛ می سنجد. برای پاسخ دادن به 41 سوال این بخش مدت 75 دقیقه زمان در نظر گرفته شده است.
بخش verbal شامل 3 نوع سوال است :
درک مطلب ( Reading comprehension )
تصحیح عبارت ( Sentence correction )
استدلال منطقی ( Critical reasoning )
در طول بخش V این 3 نوع سوال به صورت درهم و بدون ترتیب مشخصی ظاهر خواهند شد و ممکن است بعد از یک سوالCR شما یک سوال SC را ببینید و بعد از آن RC و یا اینکه 3 سوال CR پشت سر هم نصیب شما شود. ترتیب سوالات شانسی است.
داشتن دانش متوسط از نحوه کاربرد با کامپیوتر برای متقاضیان الزامی است.در آغاز هر گروه از سوالات ، متقاضی با سوالاتی با درجه سختی متوسط روبرو می گردد، در صورت پاسخ صحیح به سوال ، کامپیوتر نمره متقاضی را مشخص نموده و سوال بعدی را مشکل تر در نظرخواهد گرفت در صورتی که به سوالات پاسخ درست داده نشود کامپیوتر سوال بعدی را آسان تر انتخاب خواهد نمود. نمره تست Gmat در انتها بر اساس تعداد سوالاتی که پاسخ داده شده (صحیح و نادرست)، درجه سختی سوالات ارائه شده محاسبه می گردد. سوالاتی که به صورت امتحانی در آزمون Gmat ارائه می گردد در محاسبه نمره تست تاثیری نخواهد داشت.
****************************
منابع آزمون جی مت GMAT :
منابع آموزشی و کلاسهای انلاین آمادگی تست Gmat را در وب سایت Kaplan Test Prep را نیز می توانید مطالعه نمایید.
****************************
ثبت نام در آزمون جی مت GMAT :
ثبت نام در آزمون Gmat از طریق وب سایت رسمی،( http://www.mba.com) صورت می پذیرد.
ثبت نام در آزمون Gmat از طریق ارسال ایمیل، فکس، برقراری تماس تلفنی و یا آنلاین امکان پذیر می باشد.
متقاضیان آزمون Gmat می بایستی از الزامات تعیین شده جهت ثبت نام با توجه به کشوری که در آن آزمون Gmat برگزار می گردد، آگاه باشند.