نگارش انگیزه نامه – هشت”P” که کیفیت انگیزه نامه را بالا می برند
نگارش انگیزه نامه یا SOP
نگارش انگیزه نامه یا SOP:
هشت”P” که کیفیت انگیزه نامه را بالا می برند: Personal Touch (برقراری ارتباط شخصی) ، Purpose (هدف)، Passion (اشتیاق)، Potential (پتانسیل)، Preparedness (آمادگی)، Planning (برنامه ریزی) ، Plain English (انگلیسی ساده) و Positivity (مثبت بودن)
۱- Personal Touch (برقراری ارتباط شخصی): فراموش نکنید که شخصی نوشتن انگیزه نامه میتواند نوشته شما را به طور باورنکردنی تاثیرگذار کند. برای این کار میتوانید یک خاطره یا داستان شخصی جالب را در انگیزه نامه خود بگنجانید. (توجه داشته باشید که داستان شما باید مرتبط به موضوع مورد نظر، مودبانه و فاقد هرگونه پیام منفی باشد. برای مثال از بازگو کردن داستانی که ممکن است شما را فردی بی مسئولیت، پرخاشگر، نژادپرست و … جلوه دهد خودداری کنید). مطمئن باشید با این تکنیک شانس پذیرفته شدن خود را افزایش میدهید.
۲- Purpose (هدف): هدف، کلمه کلیدی در انگیزه نامه است. شما باید به صورت کاملا واضح شرح دهید که چرا مایل به تخصص پیدا کردن در یک رشته خاص هستند، چرا یک دانشگاه / کالج خاص را انتخاب کرده اید، هدف شغلی شما چیست و ….
۳- Passion (اشتیاق): یکی از مهم ترین ویژگی های یک انگیزه نامه با کیفیت، نشان دادن شور و اشتیاق نسبت به رشته و برنامه تحصیلی مورد نظر است. کمیته پذیرش به خوبی میدانند که لازمه پیشرفت یک دانشجو در یک رشته خاص، وجود اشتیاق نسبت به آن رشته در دانشجو است. در نتیجه سعی کنید اشتیاق خود را نسبت به رشته مورد نظرتان با یک روش جالب و قانع کننده بیان کنید.
۴- Potential (پتانسیل): پتانسیل، توانایی فرد برای پیشرفت در امری بخصوص است. شما باید به روشنی بیان کنند که پتانسیل کافی برای موفقیت در برنامه تحصیلی که انتخاب کرده اید دارید. برای این کار، برخی دستاوردهای مرتبط خود را شرح دهید تا بتوانید انگیزه نامه خود را از این نظر برجسته کنید.
۵- Preparedness (آمادگی): داشتن اشتیاق به تنهایی کافی نیست و مهم تر از آن، تمایل شما برای تبدیل اشتیاق به عمل است. آمادگی داشتن نشان می دهد که اشتیاق شما برای رشته مورد نظر در طول زمان به طور ممتد باقی مانده و باعث شده که شما برای رسیدن به هدف خود، دست به کار شوید. با ارائه فهرستی از آنچه که در رابطه با اخذ پذیرش انجام داده اید و نیز نشان دادن نحوه آماده شدن خود، آمادگی تان را اثبات کنید.
۶- Planning (برنامه ریزی): نوشته شما باید این موضوع را منعکس کند که به طور ناگهانی و بدون اطلاع کامل از برنامه مورد نظر، درخواست نداده اید. برای این کار بهتر است به نحوی بیان کنید که شما به وب سایت دانشگاه و برنامه تحصیلی مورد نظر مراجعه کرده اید، پس از مشاهده پروفایل اساتید آن دپارتمان یا گروه تحقیقاتی، با یکی از اساتیدی که فیلد تحقیقاتی یا مطالعاتی اش متناسب با علایق شماست مکاتبه کرده اید و در حال حاضر طبق یک برنامه پیش میروید.
۷- Plain English (انگلیسی ساده): از زبانی ساده برای نگارش انگیزه نامه استفاده کنید. این یعنی نوشته شما باید طوری باشد که به سرعت و به راحتی درک شود، واضح باشد، مستقیما منظورتان را برساند، کلیشه ای نباشد، و حاوی کلمات و عبارات خیلی پیچیده، فخرفروشانه و قلمبه سلمبه نباشد. برخی از متقاضیان معتقدند که اگر نوشته آن ها پر از ساختارها، عبارات و اصطلاحات پیچیده انگلیسی باشد، نشانه تسلط آنها به زبان انگلیسی بوده و تاثیر مثبت دارد. اما این طور نیست و نوشته ای که بیش از حد پیچیده باشد و به سختی درک شود، بیشتر تاثیر منفی دارد تا مثبت. منظور ما این نیست که زبان انگلیسی به کار برده شده در انگیزه نامه تان در سطح خیلی مبتدی باشد، بلکه توصیه میکنیم اعتدال را حفظ کنید و برای نشان دادن تسلط و توانایی خود در زبان انگلیسی خیلی افراط نکنید.
۸- Positivity (مثبت بودن): در انتهای انگیزه نامه تان از جملاتی استفاده کنید که نشان دهد شما نسبت به تحصیل در آن دانشگاه خوش بین و امیدوار هستید. یک انگیزه نامه عالی طوری نوشته میشود که با اعضای کمیته پذیرش ارتباط مثبت برقرار کره و باعث شود لبخند بر لب آن ها بیاید و بگویند: “این همان فردی هست که دنبالش بودیم”
منبع: www.thehindu.com
نگارش انگیزه نامه یا SOP نگارش انگیزه نامه یا SOP نگارش انگیزه نامه یا SOP نگارش انگیزه نامه یا SOP نگارش انگیزه نامه یا SOP