بستن پنجره

انگیزه نامه SOP پذیرش تحصیلی – نکات مهم در نگارش انگیزه نامه با کیفیت برای پذیرش (قسمت اول)

انگیزه نامه SOP پذیرش تحصیلی
انگیزه نامه SOP پذیرش تحصیلی

انگیزه نامه SOP پذیرش تحصیلی

انگیزه نامه SOP پذیرش تحصیلی – نکات مهم در نگارش انگیزه نامه با کیفیت برای پذیرش (قسمت اول)

نگارش انگیزه نامه SOP پذیرش تحصیلی یا بیانیه هدف، احتمالا سخت ترین متنی هست که شما تا به حال نوشته اید.

(به انگیزه نامه یا statement of purpose گاهی application essay، objectives for graduate و personal background نیز گفته میشود)

با اطمینان میشود گفت که بسیاری از افراد وقتی برای اولین بار انگیزه نامه خود را مینویسند، اشتباهات زیادی در آن دارند.

بیایید با چند مثال این اشتباهات را بررسی کنیم.

به پاراگراف آغازین زیر از یک انگیزه نامه توجه کنید:

“I am applying to the Master of Fine Arts program in creative writing at the University of Okoboji because I believe my writing will blossom at your program since it is a place where I will be challenged and I can hone my writing skills.”

(ترجمه پاراگراف بالا: من در حال اپلای برای برنامه ارشد هنرهای زیبا در رشته نگارش خلاقانه در دانشگاه اوکوبوجی هستم زیرا معتقدم استعداد نوشتن من در برنامه شما شکوفا خواهد شد؛ زیرا در این برنامه من به چالش کشیده خواهم شد و میتوانم مهارت های نوشتنم را بهبود ببخشم)

به نظر شما این جملات چطور است؟

این اشتباه است. تمام این جملات ، غیرضروری، اضافه و فضا پر کن هستند.

تصور کنید که چه کسانی قرار است این نوشته را بخوانند؟ چند استاد که در یک اتاق نشسته اند و باید صدها انگیزه نامه را در بازه زمانی مشخصی بخوانند و بررسی کنند. به نظر شما این پاراگراف 45 کلمه ای در ابتدای انگیزه نامه توجه آنها را جلب خواهد کرد؟ آیا این جملات باعث میشود که آنها شما را به عنوان یک متقاضی خاص به خاطر بسپارند؟

خیر

مسلما خیر

 

بیایید اشتباهات این نوشته را با هم بررسی کنیم.

اشتباهات این نوشته:

1- لازم نیست عنوان کنید که در حال ارائه درخواست برای شرکت در برنامه تحصیلی مورد نظر هستید! کمیته پذیرش قبل از خواندن انگیزه نامه هم میداند که فرد در حال ارائه درخواست برای برنامه MFA است چرا که تمام کسانی که انگیزه نامه هایشان را برای آنها میفرستند در حال اپلای برای این برنامه هستند.

2- همچنین آنها میدانند که استعداد نوشتن شما در این برنامه شکوفا خواهد شد چون معتقدند که برنامه تحصیلی قوی و با کیفیتی دارند و نیازی به ذکر آن توسط شما نیست.

3- گفتن اینکه شما در این برنامه به چالش کشیده خواهید شد هم عبارت بی فایده و اضافه ای است چون همه افرادی که وارد یک برنامه تحصیلی جدید میشوند مسلما به چالش کشیده خواهند شد و این مساله خاصی نیست!

بیایید فرض کنیم که انگیزه نامه مثال زده شده در بالا باید حدود 300 کلمه باشد. با این حساب پاراگراف اول 15 درصد از کل متن را به خود اختصاص داده و در واقع در این 15 درصد از متن شما هیچ جمله یا موضوع خاصی را در مورد خودتان عنوان نکرده اید و متن را هدر داده اید.

 

حال به قسمت اول از انگیزه نامه ای دیگر توجه کنید و این دو پاراگراف آغازین از دو انگیزه نامه را با هم مقایسه کنید:

“When I was eleven, my great-aunt Gretchen passed away and left me something that changed my life: a library of about five thousand books. Some of my best days were spent arranging and reading her books. Since then, I have wanted to be a librarian.”

(ترجمه پاراگراف بالا: وقتی یازده ساله بودم، خاله بزرگم، گرچن، فوت کرد و چیزی را برای من به جا گذاشت که زندگی ام را تغییر داد: یک کتابخانه شامل پنج هزار کتاب. بهترین روزهای زندگی من در حالی گذشت که مشغول منظم کردن و خواندن کتاب های او بودم. از آن زمان، تصمیم گرفتم که کتابدار شوم.)

 

پاراگراف بالا یک مثال خیلی خوب از شروع یک انگیزه نامه است.

نکات مثبت این نوشته:

1- این نوشته واضح، صریح و شخصی است و به کمیته پذیرش نشان میدهد که شما از کودکی اشتیاق فوق العاده ای برای کتابداری داشته اید.

2-  کمیته پذیرش این متقاضی را به ذهن خود می سپارد زیرا داشتن چنین کتابخانه ای در کودکی به احتمال زیاد فانتزی هر یک از اساتیدی است که در حال خواندن انگیزه نامه هستند.

 

حال بیایید فرض کنیم که این متقاضی به جای پاراگراف بالا، از جملات زیر استفاده کرده بود:

“I am honored to apply for the Master of Library Science program at the University of Okoboji because as long as I can remember I have had a love affair with books. Since I was eleven I have known I wanted to be a librarian.”

(ترجمه پاراگراف بالا: مفتخرم که برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته کتابداری در دانشگاه اوکوبوجی اپلای کنم زیرا تا جایی که یادم میاید عاشق کار با کتاب ها بودم. از وقتی یازده ساله بودم فهمیدم که میخواهم یک کتابدار شوم)

خب این متن هم 45 کلمه است اما مطمئن باشید اعضای کمیته پذیرش در میان صدها درخواست دیگرهیچ نکته جالب و متفاوتی در آن نمی بینند و هرگز آن را به خاطر نمی سپارند.

زیرا تعداد خیلی زیادی از انگیزه نامه های موجود در آن اتاق با همین جملات آغاز شده و متقاضیان در تمامی آنها قصد دارند بگویند عاشق کتاب هستند.

در نگارش انگیزه نامه فقط به این بسنده نکنید که بگویید “این رشته را دوست دارم”.

بلکه توضیح دهید چرا دوست دارید. چه اتفاقی باعث شده این رشته را دوست داشته باشید. به جملات خود جان دهید.

خاص باشید. سعی کنید جملات ابتدایی تان به شکلی باشد که با همان نگاه اول به عنوان فردی متفاوت با دیگر متقاضیان به نظر بیایید.

با این نوشته در ذهن اساتید کمیته پذیرش زنده شوید و نکاتی را بیان کنید که شما را از دیگر متقاضیان متمایز کند

در پست های بعدی در مورد نگارش پاراگراف های بعدی انگیزه نامه توضیح خواهیم داد.

با ما همراه باشید

 

منبع: وب سایت دانشگاه آیووای شمالی

 

انگیزه نامه SOP پذیرش تحصیلی انگیزه نامه SOP پذیرش تحصیلی انگیزه نامه SOP پذیرش تحصیلی انگیزه نامه SOP پذیرش تحصیلی انگیزه نامه SOP پذیرش تحصیلی

نظر شما درباره این مطلب چیست؟
  • عالی 
  • خوب 
  • بد 
  • معمولی 
  • بی فایده 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: شما اجازه کپی برداری از مطالب این سایت را ندارید